Op werkdagen besteld, uiterlijk de volgende dag verzonden!
Ook bereikbaar via Whatsapp! 06 16 95 52 15
14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!
Gratis verzenden in Nederland vanaf €75!
Webshop versus Sustainability

Black Labels - 21 / Feb / 2020

Webshop versus Sustainability

Je zou kunnen denken: Een webshop neemt geen ruimte in beslag en is dus veel beter voor het klimaat dan een winkel in een pand. Helaas. Met online winkelen, of dat nou kleding is of je wekelijkse boodschappen, ben je niet heel duurzaam bezig. We leggen uit hoe dit zit.

Duurzaamheid is een van de redenen dat ons online aanbod, tijdens de reguliere verkoop en de sale, beperkt is. Hoe komt het nou dat een webshop niet duurzaam is?

Transport: Hoe sneller, hoe meer klimaat belastend

De klimaatimpact van online winkelen wordt vooral veroorzaakt door het transport, de vele retourzendingen en het verpakkingsmateriaal.  

Hoe meer pakketten er worden besteld, hoe meer busjes er nodig zijn om de pakketten te vervoeren. En hoe sneller de bezorgtijd, hoe minder efficiënt de bezorging vaak is. De online koper heeft hier zelf ook invloed op door zo min mogelijk voor de super-snel-service te kiezen. Daarnaast kan men kiezen voor een drop-off-pointbezorging ipv. thuisbezorging.

Retourneren

Ruim 60 procent van alle kleding die online wordt gekocht, wordt ook weer teruggestuurd. Dat is meer dan de helft. En wederom niet bevorderlijk voor het reduceren van onze CO₂-uitstoot, want het bestelbusje maakt wéér een ritje. Dat zijn dan dus eigenlijk twee ritjes voor niets.

Verpakkingen

Bij black gebruiken wij alleen recyclebaar verpakkingsmateriaal maar dan toch...

Ruim 20% van het Nederlands afval bestaat uit verpakkingen. Ongeveer de helft van de weggegooide verpakkingen in ons land komt van huishoudens. De andere helft komt van bedrijven (bijvoorbeeld dozen, houten pallets en krimpfolie om dozen). De productie en het transport van al deze verpakkingen kost grondstoffen en energie. Dit versterkt milieuproblemen zoals klimaatverandering. Bij de afvalverwerking kunnen bovendien stoffen vrijkomen die schadelijk zijn voor het milieu. 

Wij hopen met dit artikel meer bewustzijn en begrip te creëren, zodat wij allen ons steentje bij kunnen dragen aan een beter milieu. 

 

Mocht u naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben? Neem dan gerust contact met ons op of laat hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Black Labels 4 / 5 - Reviews @ Trustpilot
Trustpilot